Hvis du gerne vil have din bog på biblioteker eller til salg via boghandlere, så skal den have et ISBN-nummer og en stregkode.

Hvad er et ISBN-nummer?

”ISBN er et internationalt system, der muliggør entydig identifikation af publikationer ved hjælp af tildeling af et standardbognummer til hver publikation der aldrig må ændres eller genbruges til andre publikationer. Altså én publikation - ét ISBN.” (Kilde: isbn.dk)

Ét ISBN-nummer kan kun bruges til én udgivelse i én form. Dvs. din trykte bog skal have ét ISBN-nummer - og udgiver du samme bog som e-bog - ja, så skal den have et andet ISBN-nummer. Hvis du har din udgivelse til salg flere steder, skal den have samme ISBN alle steder.

Skal jeg have et ISBN-nummer?

Det er ikke lovpligtigt at have et ISBN-nummer (International standard bognummer) på din bogudgivelse. Du kan sagtens udgive uden. Men det kan ofte være en god idé at have et ISBN-nr. Du kan gratis rekvirere et på www.isbn.dk. Det er også en god idé at huske, at sætte en stregkode på din bog, hvis den skal ud til forhandlere. Ud fra dit ISBN-nummer kan man generere en stregkode til din udgivelse.