Du behøver ikke udgive din bog gennem et forlag – det kan du også gøre som privatperson. Det kan dog være en god idé, hvis det er en større udgivelse, du påtænker at sætte i søen. Hvis du ikke har et forlag ved hånden, så kan du også udgive dine bøger gennem din egen virksomhed.

Sådan udgiver du din bog som privatperson

Du skal bruge dit cpr-nr. når du rekvirerer dit ISBN-nummer til din bog. Dermed udgiver du bogen som privatperson - uden CVR-nummer. Det betyder, at du vil få en evt. indtjening på dit bogprojekt som et honorar, der skal indberettes til SKAT som b-indkomst. Du må omsætte for kr 50.000, før du skal moms-registreres - se mere på SKAT.dk.

Du slipper derfor for virksomhedsregnskabet og administration af et firma i den forstand. Bemærk dog, at der ved visse services i udgiverbranchen kræves et CVR-nummer.

Sådan udgiver du din bog som virksomhed

Ejer du allerede en virksomhed, f.eks. som selvstændig konsulent, foredragsholder eller lign., så anbefaler vi, at du udgiver din bog i CVR-nummeret fra dette. Det betyder også, at du i din bogvirksomhed kan trække momsen fra og nyde godt af andre virksomhedsmæssige fordele. Og du er helt fri for at bekymre dig om, hvorvidt din omsætning overstiger de kr. 50.000,-. Du skal i dette tilfælde bruge dit CVR-nummer, når du rekvirerer dit ISBN-nummer til din bog.

Du kan også kontakte erhvervsrådet/væksthuset i dit område, for at høre om der er tilskudsordninger eller andre fordele, du kan få gavn af i forbindelse med din bogudgivelse. Det er forskelligt fra område til område i Danmark, hvilke muligheder der er. Læs mere om tilskudsordningen SMV:Digital, hvor du kan optimere din virksomheds digitale tilstedeværelse med professionel rådgivning.