Tja, det lyder måske banalt.

Men ofte – rigtig ofte (!) har vi panikslagne kunder i telefonen, der pludselig har mistet deres adgang til virksomhedens Facebook-side.

Scenariet er ret typisk; En tidligere medarbejder har oprettet Facebook-siden. Men nu er vedkommende ikke længere i virksomheden. Og sammen med den, er jeres login og adgang til jeres side eller annoncekonto forsvundet…

Så lad os hjælpe dig med, hvordan du tager kontrol over jeres adgang til virksomhedens Facebook-aktiviteter.

Første step er at sikre dig, at du har koblet Facebook Business Suite til jeres virksomhedsprofil. Stedet, hvor du administrerer virksomhedens Facebook-side og annoncekonto og får fuld kontrol over, hvem der har adgang til din side.

Har I allerede en Facebook Business Suite, men skal tilføje brugere med adgang til siden? Så hop længere ned…

Først og fremmest, skal I have en Facebookside:

 1. Gå til facebook.com/pages/create
 2. Udfyld Sidenavn, Kategori (Facebook kommer med forslag, når du indtaster. Find den, der passer bedst til din virksomhed) og evt. beskrivelse 
 3. Klik på Opret side
 4. Tilføj et valgfrit profil- eller coverbillede, og klik derefter på Gem 
 5. Et vindue med Tilføj nummer til WhatsApp dukker op. Her anbefaler vi blot ikke at udfylde nummeret og i stedet klikke på krydset i højre hjørne og efterfølgende Forlad. 
 6. I venstre bjælke går du ned til Indstillinger 
 7. Klik på Sideroller - også i venstre bjælke
 8. Du er automatisk tilknyttet siderollen som Administrator. Vi anbefaler, at I som minimum er to administratorer tilknyttet siden
 9. Tilføj ekstra siderolle ved at vælge indtaste navn og arbejdsmail i Tilknyt en ny siderolle.
 10. Nu er du færdig, og du kan nu tilgå din nye side via Facebook Business Suite

Sådan kobler du Facebook Business Suite til jeres virksomhedsprofil:

 1. Gå til Facebook Business Suite
 2. Gå til Indstillinger og klik på Sideindstillinger – denne åbner formentlig i et nyt vindue
 3. Klik på Rediger sideoplysninger
 4. Udfyld felterne med alle oplysningerne til din virksomhed 

Din profil er nu beriget med alle nødvendige oplysninger, og du er nu klar til at gå i gang med at lave en masse godt indhold til jeres sociale medier.

Sådan tilføjer du en person til din Facebook Business Suite:

 1. Gå til Indstillinger nederst i venstre bjælke
 2. Vælg Sideroller 
 3. Vælg Tilføj personer oppe i højre hjørne
 4. Indtast vedkommendes arbejdsmail og hvilken adgang, personen skal have til din side. 

Vi anbefaler som minimum to administratorer, som giver fuld adgang til alle funktioner. Når du klikker på de enkelte roller, får du en beskrivelse af, hvilke funktioner rollerne kan tilgå.

Du har nu fuld tilladelse til at redigere og administrere dine virksomhedsprofiler på tværs af Instagram og Facebook. Med et simpelt layout giver Business Suite et godt overblik over dine data på eksempelvis målgrupper og annoncer.

Hvorfor bruge Facebook Business Suite?

Business Suite er designet til, at du kan poste eller planlægge organiske opslag og stories på Facebook og Instagram på én gang, og dermed kan du forenkle processen og spare tid. Du kan også besvare kommentarer og beskeder direkte i Business Suite, hvilket betyder, at du får overskuelighed og overblik på en ny måde. 

Endelig kan du også lave annoncering fra Business Suite i et miljø, der for de fleste nok ser lidt mere overskueligt ud end det, du måske kender fra Facebook Ads Manager.

Facebook Business Suite findes også i en App version til din smartphone. 

OBS. Business Suite er et af Facebooks seneste tilføjelser til virksomheder, der bruger Facebook og Instagram i deres markedsføring – og værktøjet er stadigvæk under udvikling.

Ønsker du vejledning i, hvor du skal starte og hvilke muligheder, fx Facebook Business Suite giver dig? Så kontakt os…

Hvad så med Facebook Business Manager?

Har du været vant til at arbejde med Facebook Business Manager? Den er der stadigvæk, den er blot en anelse sværere at finde ind i, da Facebook i øjeblikket viderestiller fra Business Manager links, så du automatisk kommer til at arbejde i Business Suite, når de funktioner, du har brug for, findes dér.

”Vi bygger først Facebook Business Suite til små virksomheder, men dette er en langsigtet investering for at gøre dette til hovedgrænsefladen for virksomheder i alle størrelser, der bruger Facebook, Messenger, Instagram og WhatsApp. I løbet af 2021 bliver Business Suite rullet ud til alle virksomheder, der bruger Facebook”, skrev Facebook i september 2020. Læs mere her.